Metal Constructions
Banner decometa 2

Welkom

Image column 1

 

DECOMETA NV is sedert 1953 een succesvolle onderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen produceren en installeren van industriële luchtkoelers, warmtewisselaars en drukapparaten.

 

Met 60 gemotiveerde personeelsleden heeft DECOMETA een internationaal leidende positie voor de chemische en petrochemische industrie en is zij klaar voor de verdere groei.

Vanaf de voorbereiding van projecten denkt DECOMETA mee met de klant om het beste te kunnen bieden op het gebied van advies en “problemsolving” om zo een lange termijn relatie met de klant op te bouwen. In tegenstelling tot de concurrentie biedt DECOMETA geen standaardoplossingen maar kwalitatieve totaaloplossingen van het ontwerp tot de inspectie en onderhoud van installaties.

 

Dankzij deze klantgerichte manier van werken geniet DECOMETA over een uitstekende reputatie bij tal van toonaangevende bedrijven zoals: BASF, DOW, EXXONMOBIL, TOTAL… die telkens opnieuw een beroep doen op hun expertise.

 

Binnen onze fabricatiehallen (7000 m2 ) en onze totale nutsvoorzieningen te Genk bevinden zich ons studiebureau en de werkplaatsen .

 

Aangaande de industriële proceskoeling, is Decometa een goed en bekende gespecialiseerde luchtgekoelde warmtewisselaar fabrikant voor maatwerk met inbegrip van het procesontwerp, de bouw en de installatie van de volledige eenheden ter plaatse.

 

Decometa heeft een lange ervaring in op maatgemaakte installaties voor diverse specifieke industrieën zoals:

·  Chemische en petrochemische industrie

·  Staal industrie

·  Energiecentrales,

·  Kernenergie

·  Conventionele landbouw (meststoffen)

·  Afval verwerkende industrie

 

Decometa bezit de certificaten voor de fabricatie in overeenstemming met PED  module H1, HPO.

 

Decometa is ISO 9001:2015 gecertificeerd .

Onze producten zijn steeds aangepast om aan de behoeften van de individuele cliënt te voldoen. Elke component wordt tijdens de fabricatie van de installatie getest . Decometa stelt zijn deskundigheid ter beschikking om samen met uw bedrijf onder de striktste vertrouwelijkheid de beste oplossing te realiseren.

 

Onze sector

Image column 2

Download onze bedrijfsbrochure 'Air cooled heat exchangers' (PDF)

 

Luchtgekoelde warmtewisselaars worden wereldwijd gebruikt voor het condenseren van dampen, het koelen van gassen of vloeistoffen . DECOMETA's luchtkoelers vinden hun toepassing in de raffinage van olie , de petrochemische en verwante chemische industrieën.

Voor de sector van de industriële luchtkoeling ontwerpen en vervaardigen wij ;

  • geforceerde (Forced Draft)
  • indirecte ( Induced draft) koel-units 
  • het type van dak condensors  (ACC),
  • koelunits met vorstbescherming,
  • de voorverwarmers van de verbranding,
  • de rookgasopwarmers,
  • unieke aanpassingen aan bestaande installaties.

Buizen warmtewisselaars ook wel Shell & Tube genoemd.

Deze uitvoering is opgebouwd uit gladde buizen en geschikt voor vloeistoffen en gassen.

Toepassing: Olie en gas koelers, waterkoelers, drukluchtkoelers, compressieluchtdrogers, voorverwarmers, procescondensatoren.

DECOMETA ontwerpt en fabriceert in huis volgens de TEMA code.

 

 

 

Drukvaten:

Onze specialiteit is tevens het ontwerpen en vervaardigen van druktanks, vacuumtanks op klant specificatie. Deze producten kunnen zowel per stuk als seriematig worden geproduceerd.

 

 

 

Koeling optimaliseren

Image column 3

 

Industriële luchtkoelers geven vaak onvoldoende koeling, en zeker wanneer de omgevingstemperatuur het niveau van het oorspronkelijke ontwerptemperatuur bereikt of zelfs overschrijdt. Door de opwarming van de aarde komen steeds hogere buitentemperaturen voor waarbij het koelvermogen vaak een bottleneck voor de gehele productie vormt.

DECOMETA heeft de expertise en de oplossing om de capaciteit van Uw industriële luchtkoeler te verhogen zonder bijkomende nieuwe uitbreiding van de bestaande installaties.

Ons specifiek uitgewerkt inspectieprogramma zal tot een juiste analyse en keuze leiden om het koelvermogen van de gehele installatie te optimaliseren.

Naast het uitvoeren van inspecties en analyses en simulaties op bestaande installaties, verzorgen wij ook de implementatie van de geselecteerde uit te voeren aanpassingen.

 

Door de implementatie van onze technische voorstellen zal er zonder zware investeringen reeds een herstel van de oorspronkelijke ontwerptoestand kunnen plaatsvinden, en in vele gevallen zal er tevens een extra capaciteit gegenereerd kunnen worden.

Andere objectieven als het verminderen van geluidsniveau of het verminderen van het electrisch verbruik worden eveneens succesvols gerealiseerd.

Anderzijds zal de eindklant het juiste gebruik van zijn koelerbank en de mogelijkheden tijdens de productie ervan beter leren kennen. Eenvoudige mechanische aanpassingen en de juiste keuze van ventilatoren leiden vaak al tot aanzienlijke verbeteringen zonder dat er kostbare investeringen moeten plaats vinden om geheel nieuwe installaties te plaatsen.

Alle uit te voeren werkzaamheden zullen volgens  de standaards en normen van de klant, nationale en internationale normen gebeuren zoals ASME, API 661, AD2000, CODAP, STOOMWEZEN ,ISO ....

 

lees meer :  optimalisatie koelvermogen

http://www.decometa.com/engineering/NL/index.php

 

APPARATENBOUW

OPLASSEN

Ribbenbuizen

Decometa NV 
Slingerweg 39
Industrieweg Genk-Zuid | Zone 12A
3600 Genk, Belgium
Tel:  +32 (0)89/322.840
Fax: +32 (0)89/351.712
info

Decometa NV - Engineering and Manufacturing of Air-Cooled Heat exchangers   - info@decometa.com